zondag 13 april 2008
Interessante televisie op Zondag
Onder het genot van een kop koffie zat ik rond 12:00 uur vandaag klaar voor de televisie. Rita Verdonk verscheen in Business Class en Frits Bolkestein in Buitenhof.
Mooi was het hoe deze twee gesprekken perfect op elkaar aansloten qua tijdstip en inhoud.
Opvallend voor mij waren de uitspraken van Rita over de Antillen en de Spitsstrook.
Hoe druk maakte zij zich over de spitstrook op de A1 die al 4 jaar dicht zit? Heel druk dus.
Toch vreemd dat zij niet aanwezig was bij het debat afgelopen week over deze kwestie. Als zij zich dan zo druk maakt laat zij zich dan ook uitspreken in de kamer.
Maar nee, Rita is druk met fondsen werven. Zelfs tijdens het gesprek met Harry Mens riep zij nog de ondernemers op om geld te storten.
Ik vraag mij af welke ondernemers geld storten in een beweging waar nog niet van bekend is of het kans van slagen heeft.
Politiek 2.0 is niet haalbaar, onzin is het. "Wie betaald, bepaalt" merkte Rita op over de Antillen.
Maar dat geld niet voor haar beweging en dat geld eigenlijk nergens voor? Waarom dan wel voor de Antillen?
Deze uitspraak gaat niet op. Wederom een uitroep zonder inhoud.
Frits Bolkestein voorziet een langere politieke carrière voor Wilders dan voor Verdonk.
"Wilders speelt meer in op het rechtse sentiment bij veel mensen en heeft daardoor meer kansen op duurzaam succes dan Verdonk" sprak hij wijs in de uitzending van Buitenhof van vandaag.
Hij voorspelt dat beide bewegingen wel een fors aantal zetels zal binnen halen tijdens de eerst volgende verkiezingen maar dat ze beide geen zitting in het kabinet zullen nemen.
Hij noemde de politiek 2.0 van Rita Verdonk waar de achterban het (zogenaamd) voor het zeggen heeft een "Recept voor ellende".
Liberalen staan voor een vertegenwoordigde democratie (Stemmers kiezen de vertegenwoordigers op inhoud en niet de inhoud zelf).
De standpunten van Bolkestein over nationalisme en integratie zijn verder gegaan in Wilders en Verdonk als een karikatuur van de oorspronkelijke gedachte.
Bolkestein is slecht te spreken (zoals ook al te zien in het interview uit Januari 2008) over de aanpak van Balkenende in het gebeuren rond "Fitna".
Hij verwijt Balkenende vooral dat hij het woord "crisis" in de mond heeft genomen over een film waar niemand nog een seconde van had gezien.
"Je roept het gevaar op dat je wilt bestrijden". Hij beschouwde het optreden van het kabinet rond het uitkomen van Fitna "Een grote mate van provincialisme".
Heel netjes vond ik dat Bolkestein zich niet wilde uitspreken over Burgermeester Cohen omdat deze niet aanwezig was, je gaat niet in debat met iemand die er niet is!
Wel merkte hij op dat het een grote fout was van Cohen om mensen die op basis van hun geloof geen homoseksuelen in het echt wil verbinden niet te accepteren
en het goedkeuren dat er mensen zijn die vrouwen een hand weigeren te geven ook op basis van hun geloof.
Zoals altijd wijze uitspraken van een wijze man!
Ik wens iedereen een fijne Zondag!
Een fragment uit Buitenhof met dank aan Maarten Prinsen (VVD-West)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
3 opmerkingen:
Ik ben trouwens nog helemaal iets vergeten, waarschijnlijk omdat ik mij daar zo vreselijk over op kan winden dat ik het maar direct blokkeer ;)
Wederom bracht Rita Verdonk het standpunt "noodweer" naar voren, dat zij zich daar zo hard voor maakt. Jammer dat Harry Mens daar niet op door ging het zal dan ook wel ingekochte zendtijd van Verdonk zijn geweest.
Een boze email verstuur ik er niet meer over maar ik hoop wel dat Nederland in de gaten heeft dat het wetsvoorstel al is ingediend.
Weer een interessant gesprek met dhr. Bolkestein. Hij heeft gelijk wat betreft dat handenschudden. Ik vind het vreemd dat Cohen daar zo makkelijk over doet. Verder ging Bolkestein niet heel inhoudelijk in op de kritieken van Willink. Ik had graag een visie van Bolkestein gehoord over de toekomst van onze democratie. En wel iets willen horen over hoe traditionele partijen volgens hem het beste kunnen reageren op de partijen aan de flanken.
Ik geloof dat hij al eerder gereageerd heeft op hoe je de twee partijen moet behandelen, zelfs in dat interview. Inhoudelijk dus. Dat staat mij bij.
Een reactie posten