donderdag 17 april 2008

Edith Schippers (Uitgelicht III)


Het sociale gezicht van de VVD


Persoonlijk

Edith Schippers is op 25 augustus 1964 geboren in Utrecht. Ze is getrouwd en heeft een dochter. Al sinds 2003 is Edith actief voor de VVD in de Tweede Kamer. Haar Portefeuille bestaat uit: curatieve gezondheidszorg, ziektekosten verzekeringsstelsel, financiering van de zorg, arbeidsmarkt, preventie, tabak, alcohol. Sinds Maart 2006 is zij tevens Vice-fractievoorzitter van de VVD.

De weg naar de Tweede Kamer

Na het behalen van het HAVO en vervolgens het VWO diploma aan de rijksscholengemeenschap te Coevorden volgde Edith een post HBO opleiding Europa Consulent.
Van 1985 tot 1991 studeerde zij Politicologie aan de Rijksuniversiteit te Leiden met een kleine uitstap naar New Delhi voor een half jaar.

De overige cursussen en opleidingen waren een cursus presenteren in een zakelijke omgeving, ondernemer en media Managamentscentrum VNO-NCW.
Een cursus economie van de gezondheidszorg. Diverse cursussen bij de Tweede Kamer over het reglement van orde, begroting en wetgeving. Liberale filosofie Prof. Mr. B.M. Teldersstichting.
En internationale veiligheid, Instituut voor Internationale Betrekkingen "Clingendael".

Voor Edith voor de VVD in de Tweede Kamer kwam was zij persoonlijk medewerker van VVD Tweede Kamerlid drs. D.J.D. Dees, van 1993 tot 1994.
Medewerker volksgezondheid, welzijn en sport VVD Tweede Kamerfractie, van 1994 tot 1997. Secretaris gezondheidszorg en arbeidsmarkt VNO/NCW, van 1997 tot 2001.
En Secretaris ruimtelijke ordening VNO/NCW, van 2001 tot 2003.

Waar staat Edith Schippers voor?

Nederland moet een land zijn waarin het leuk is om te leven. In de loop der jaren heeft de regelbrij dusdanige proporties aangenomen dat de overheid de burger steeds meer belemmert in plaats van stimuleert.
De overheid beschrijft niet alleen wat er moet gebeuren, maar - liefst in detail - ook hoe. Creativiteit en ondernemerszin worden daarmee de kop ingedrukt.
Nieuwe initiatieven komen eerder ondanks dan dankzij de overheid tot stand. Edith ergert zich aan betuttelende overheden. Zij is ook van mening dat het resultaat van al die betutteling onbevredigend zal zijn.
Mensen zoeken gewoon naar wegen om onder de regels uit te komen. De overheid krijgt veel meer voor elkaar door het creëren van stimulerende kaders en heldere randvoorwaarden.

Edith is politiek actief geworden om mee te kunnen praten over maatschappelijke problemen en mee te kunnen denken over de oplossingen. Daarbij vormen de liberale uitgangspunten voor haar de basis.

Zij staat voor een financieel houdbaar, efficiënt uitgevoerd, kwalitatief hoogwaardig, solidair ziektekostensysteem. Voor een gezondheidszorg waarin het leuk is om te werken.
Voor een gezondheidszorg waarin de regie zoveel mogelijk ligt bij de patiënt. Daarvoor moet de patiënt goed worden voorgelicht. Alleen op basis van kennis kunnen patiënten besluiten nemen.

De overheid moet mensen voldoende ruimte geven om zelf keuzes te maken. Ook ten aanzien van zijn levensstijl. Een overheid die steeds meer geboden en verboden afkondigt, die accijnsverhoging op accijnsverhoging stapelt op producten die bij teveel gebruik slecht zijn voor de gezondheid, zo'n overheid schiet z'n doel voorbij.

Links naar weblog etc.

Weblog
Publicaties
Artikelen en Interviews
Persberichten

En als laatste, niet geheel onbelangrijk, Edith Schippers is toe te voegen aan je Hyves vrienden netwerk door op de volgende banner te klikken!



Geen opmerkingen: