vrijdag 18 april 2008

Moslims tegen de Sharia


DE DOELSTELLINGEN

* Moslims wijzen op de gevaren van de Islamitische religieuze teksten en waarom de Islam moet worden hervormd.

* Niet-Moslims wijzen op de verschillen tussen gematigde Moslims en Islamisten (ook bekend als Islamitische godsdienstfanaten, radicale Moslims, Moslimfundamentalisten, Moslimextremisten of Islamofascisten).

* Zowel Moslims als niet-Moslims erop wijzen dat gematigde Moslims ook doelwit zijn van Islamitische terreur.

HET MANIFEST

Erkennen van onze fouten
De meerderheid van de terroristische aanslagen van de laatste drie decennia, met inbegrip van de 9 / 11 aanslagen, werd gepleegd door Moslimfundamentalisten in naam van de Islam. Wij, als Moslims, vinden het weerzinwekkend dat de Islam wordt misbruikt voor de moord op miljoenen onschuldige mensen zowel Moslims als niet-Moslims.

Tegenstrijdigheden in de Koran
Helaas, de Islamitische religieuze teksten, met inbegrip van de Koran en de Hadith, bevatten veel passages waarin wordt opgeroepen tot overheersing door de Islam en het aanzetten tot geweld tegen niet-Moslims. Het is tijd om dat te veranderen. Moslimfundamentalisten geloven dat de Koran het letterlijke woord van Allah is. Maar kan Allah, de meest genadige, de meest barhartige, gebieden mensen massaal af te slachten wier enige fout het is dat ze geen Moslim zijn?

De Koran & de Bijbel
Veel figuren uit de Bijbel van Adam tot Jezus (Isa) worden beschouwd als profeten en worden gerespecteerd door de Islam. Islamitische geleerden zijn echter van mening dat zowel het Oude en het Nieuwe Testament van God kwamen, maar dat ze werden vervalst door de joden en christenen in de loop van de tijd. Zou het mogelijk zijn dat de Koran zelf werd vervalst door Moslims in de afgelopen dertien eeuwen?

De noodzaak tot hervorming
De Islam, in haar huidige vorm, is niet verenigbaar met de grondbeginselen van vrijheid en democratie. Moslims in de eenentwintigste eeuw hebben twee mogelijkheden: we kunnen doorgaan met het barbaarse beleid van de zevende eeuw zoals dat wordt bestendigd door Hassan al-Banna, Abdullah Azzam, Jasser Arafat, Ruhollah Khomeini, Osama bin Laden, de Moslimbroederschap, al-Qaeda, Hezbollah, Hamas, Hizb-ut-Tahrir, enzovoort, wat leidt tot een wereldwijde oorlog tussen Dar al-Islam (Islamitische Wereld) en Dar al-Harb (niet-Islamitische wereld), of we kunnen de Islam hervormen om ons rijke culturele erfgoed te behouden en het reinigen van onze godsdienst door het te ontdoen van de vaak beschimpte overblijfselen uit het verleden. Wij, als Moslims die wensen samen te leven in harmonie met de mensen van andere godsdiensten, agnostici, en atheïsten kiezen voor deze laatste optie. Wij kunnen niet langer toestaan dat Moslimextremisten onze religie als strijdwapen gebruiken. We moeten toekomstige generaties Moslims ervoor beschermen dat zij worden gehersenspoeld door Moslimradicalen. Als we verspreiding van het Moslimfundamentalisme niet stoppen, zullen onze kinderen moorddadige zombies worden.

Verantwoordelijkheden aanvaarden
Om het genezingsproces te beginnen, moeten we erkennen dat er kwaad is aangericht door Moslims in naam van de Islam en de verantwoordelijkheid nemen voor dit kwaad. We moeten de kwaadaardige passages verwijderen uit de Islamitische religieuze teksten, zodat toekomstige generaties van Moslims niet in verwarring worden gebracht door tegenstrijdige boodschappen. Onze religieuze boodschap moet luid en duidelijk zijn: de Islam is vrede; de Islam is liefde; de Islam is licht. Oorlog, moord, geweld, onenigheid & discriminatie zijn geen Islamitische waarden.

Religie is privé
Religie is een privéaangelegenheid van elk individu. Ieder individu moet zijn godsdienstige plichten kunnen vervullen, zolang de religieuze plichten niet botsen met de plaatselijke wetten; niemand moet worden gedwongen tot welke religie dan ook. Mensen zijn als gelijkwaardig aan elkaar geschapen, zo ook is er geen religie die meerwaardig is aan een andere. Ieder stelsel van overtuigingen dat is verspreid met geweld is fundamenteel immoreel; dan is het niet langer een religie, maar een politieke ideologie.

Gelijkwaardigheid
Islam is een van de vele wereldgodsdiensten. Er zal geen vrede en harmonie in de wereld zijn als Moslims en niet-Moslims geen gelijke rechten hebben. De leer van de Islam als hoogste gezag is net zo weerzinwekkend als de leer van de meerderwaardigheid van het arische ras. De geschiedenis laat duidelijk zien wat er gebeurt met samenlevingen waarvan de leden zichzelf boven andere volkeren verheven voelen. Alle gematigde Moslims moeten alleen al de gedachte aan Islamitische overheersing verwerpen.

Sharia
Shariawetgeving moet worden afgeschaft, omdat het niet in overeenstemming is met de normen van de moderne samenleving.

Verouderde praktijken
Alle praktijken die mogelijk aanvaardbaar waren in de zevende eeuw, zoals steniging, afhakken van ledematen, trouwen en/of seks met kinderen of dieren, moeten door elke Moslim veroordeeld worden.

Verouderde verzen
De volgende verzen bevorderen onenigheid en zaaien religieuze haat, onverdraagzaamheid en discriminatie. Zij moeten ofwel uit de Koran verwijderd worden of als verouderd en ongeldig worden verklaard, en als zodanig gemarkeerd.

Verouderde woorden & frasen
Gebruik van de volgende woorden en zinsdelen of hun varianten moet worden verboden tijdens religieuze diensten:
• Infidel / ongelovige: deze termen hebben een negatieve connotatie en bevorderen onenigheid en vijandigheid; Islam is niet de enige religie.

• Jihad: dit woord wordt vaak geïnterpreteerd als heilige oorlog tegen niet-Moslims.

• Mujahedeen / Heilige strijder: niet meer oorlog in naam van de Islam.

• Amerikaanse (christelijke / kruisvaarders- / Israëlische / zionistische) bezetting: deze termen bevorderen een verkeerd soort vroomheid; op dit moment hebben Moslims in niet-Islamitische landen meer vrijheden dan Moslims die wonen in Islamitische landen.

Islam versus geweld
De Islam geeft geen ruimte aan geweld. Ieder individu dat oproept tot een daad van geweld in naam van de Islam moet onmiddellijk worden geëxcommuniceerd. Ieder klacht moet worden aangepakt door het wettige gezag. Het is zowel de religieuze als de burgerlijke plicht van elke Moslim om elke daad van terreur, gepleegd in naam van de Islam, onvoorwaardelijk te veroordelen. Iedere Moslimgroepering die banden heeft met terrorisme in welke vorm dan ook, moet alom veroordeeld worden door zowel religieuze en seculiere Moslims.

Afbeelden van profeten
Terwijl de afbeelding van profeten geen aanvaarde praktijk in is de Islam en voor veel Moslims een persoonlijke belediging, kennen andere religies niet dergelijke beperkingen. Daarom moet het afbeelden van profeten worden beschouwd als een daad van de vrije meningsuiting.

De kruistochten versus de inquisitie

Terwijl de inquisitie een weerzinwekkende praktijk was door christenfundamentalisten, waren de kruistochten geen daden van agressie zonder provocatie, maar eerder pogingen om voorheen christelijke landen te heroveren die beheerst werden door Moslims.



Moslims tegen de Sharia doet de volgende oproep


Broeders en zusters! Laat aan de volgende generatie Moslims geen puinhoop achter! Bestrijd het Moslimfascisme nu, zodat uw kinderen dat niet hoeven te doen!

Klik op de volgende tekst om de blog van "Muslims against Sharia" te lezen.




12 opmerkingen:

Anoniem zei

ik was een tijdje ziek ik heb veel bij te lezen. goed dit hopelijk staan er veel moslims achter dit.

Anoniem zei

Ik spreek de hoop uit dat alle moslims zich hiermee kunnen verenigen en
e.e.a. onmiddellijk in praktijk brengen.

Anoniem zei

"we kunnen doorgaan met het barbaarse beleid van de zevende eeuw zoals dat wordt bestendigd door Hassan al-Banna, Abdullah Azzam, Jasser Arafat, Ruhollah Khomeini, Osama bin Laden, de Moslimbroederschap, al-Qaeda, Hezbollah, Hamas, Hizb-ut-Tahrir, enzovoort",

Jammer van dit onnozele stuk...

Cindy Schneider zei

Jammer van een anonieme reactie ;)
Ik zou zeggen, doe je beklag bij de auteur van dit stuk. Muslims against Sharia

Anoniem zei

Cindy,
Wat een opwekkende oproep. Ik dank je dat je de moeite hebt genomen hem te plaatsen. Deze oproep was al lange tijd dringend nodig, nog dringender is dat eraan gevolg wordt gegeven. Het is aan de moslimgemeenschap dit te doen. Indien dit wereldwijd gebeurt, zal dit absoluut tot een belangrijke positieve kentering leiden. De mensheid is daar hard aan toe.

Cindy Schneider zei

Er is nog meer positief nieuws over dit onderwerp en dat is afkomstig uit Nederland!
Marcouch beledigd door heftige aanval imam

Anoniem zei

Cindy,
Ik heb zo juist een donatie overgemaakt naar Moslims tegen de Sharia. Het is tenslotte ook MIJN planeet en daar wil ik wel in investeren.

Cindy Schneider zei

@Max ik ook gisteren, lang leve paypal! Ik ben er wel op gewezen dat dit best een hoax kan zijn... ik neem dat voor lief. Het gaat om het woord niet om wie het verspreid. Vernieuwing van de Koran zou fantastisch zijn. Ik hoop dat er Moslims in Nederland zijn die het Nederlandse deel van deze organisatie onder hun hoede willen nemen.

Anoniem zei

Ik dank u allen voor uw steun!

Cindy Schneider zei

Wow, you are good in Dutch :)

Anoniem zei

In de naam van Allaah, de Heer der Werelden.


Weet dat geloof in Allaah inhoudt dat Hij de Perfectionist is. Allaah is diegene die de Shari'a voor ons mensen en djinn (en naar ons kunen) zo perfect mogelijk heeft opgemaakt.

Beweren dat de Shariá afgeschaft moet worden staat gelijk aan het beweren dat Allaah niet deugt in het opmaken van wetten.

Beweren dat de shari'a allen van toepassing is in de tijd van de Profeet(vrede zij met hem) is het beweren dat Allaah niet weet wat er in de toekomst af zal spelen.

Als Allaah zegt dat ons geloof volmaakt is (Quran 5:3) dan betekent dit dat de shariá volmaakt is want de Shariá behoort tot de Islam.

Geloven dat de Sharia onvolmaakt is en daar overtuigd van zijn nadat er duidelijk is verteld (met de nodige bewijzen) dat het toekennen van een mankement in de Shariá aanwezig is, staat gelijk staat aan ongeloof.

Dus beweren dat de Shari'a gewijzigd of afgeschaft moet worden staat gelijk aan ongeloof.

Dus wat er hierboven staat, is dat de moslims hun geloof dienen te verlaten. Ik denk niet dat een moslim hier gehoor aan zal geven , behalve uit onwetendheid of uit eigen begeerte.

Een schande dat iemand met een intellect durft te beweren dat de shariá moet worden afgeschaft. Dit is waarlijk een daad van ongeloof. Of het hem/haar wordt aangerekend laat ik aan onze Heer over.

En hierbij wil ik mijn bijdrage aan deze topic tevens eindigen

Vrede zij met de Profeet en zijn metgezellen

Cindy zei

Beste Anoniem.

Dank voor je reactie. Ik zou het zeer op prijs stellen als je je opinie zou willen geven op een ander onderwerp, namelijk .. Soennieten en Sjiieten <--